Banner subpage v2

Voeding

Het aantal keer per dag dat uw kind iets zoets eet of drinkt noemen we het aantal zoetmomenten. Het aantal zoetmoment per dag is van groter belang op het ontstaan van plaque en cariës (tandbederf), dan de hoeveelheid zoetigheid die genutigd wordt.

Het is daarom erg schadelijk de tuitfles te vullen met zoete dranken zoals drinkyoghurt, aanlenglimonade of vruchtensappen. Ook is het niet verstandig uw kind de hele dag door met koekjes of snoep te laten rondlopen. Dit levert de bacteriën in de mond de hele dag door de benodigde suikers om het gebit aan te tasten.

Beter is het nuttigen van eten en drinken in een aantal momenten per dag samen te voegen, drie hoofdmaaltijden per dag en maximaal vier tussendoortjes.

Na het tandenpoetsen ’s avonds is het onverstandig nog zoetigheid te nuttigen, dus geen zoetigheid in de tuitfles mee naar bed. Eten en drank dat erg zuur is, zoals b.v. citrusvruchten en frisdranken, kan de tanden en kiezen aantasten.

Light-frisdranken zijn net als gewone frisdranken erg zuur. Het drinken van light-frisdranken verkleint wel de kans op cariës, maar niet op erosies. Omdat het glazuur na het drinken van zure dranken een tijd nodig heeft om te herstellen, moet minimaal een uur gewacht worden met het poetsen van de tanden na het nuttigen van zure dranken.

Lees meer in de folder Voorkom Tanderosie Bij Uw Kind