Banner subpage v2

Vullingen

Wanneer bacteriën een tand aantasten kan er een gaatje in het tandglazuur ontstaan. In dit gaatje kunnen de bacteriën zich goed nestelen om de tand verder aan te tasten. Om de voortgang van dit proces te stoppen wordt er meestal voor gekozen om het aangedane tandweefsel te verwijderen en dit te vervangen door een vulling.

In veruit de meeste gevallen kiezen wij voor een composiet vulling (een witte vulling). Composiet vullingen hechten aan de tand. De tand wordt sterker en er hoeft minder te worden opgeboord.

NABEZWAREN
Helaas komt het voor dat na het vullen een tand of kies gevoelig wordt. Meestal is het gevoeligheid voor warm en koud, soms ook gevoeligheid bij bijten. De pijn verdwijnt normaal binnen enkele weken, soms kan het echter enkele maanden aanhouden. Het kan helpen te poetsen met een tandpasta voor gevoelige tanden. Wanneer het pijnlijk is om uw tanden en kiezen (zonder iets er tussen) op elkaar te bijten, of wanneer u kloppende of zeurende pijn ervaart, verzoeken wij u contact op te nemen.