Banner subpage v3

Angst

Angst voor de tandarts is een veelvoorkomend en diepgeworteld probleem. Wanneer door angst tandartsbezoek wordt uitgesteld of afgezegd, zal dit de problemen echter alleen doen toenemen.

Praat over uw angst met de tandarts, uw angst zal verminderen als we het vertrouwen opbouwen. Vraag uw tandarts de behandeling uit te leggen, het onbekende wekt vaak angst op. Wanneer u weet wat er gaat gebeuren en wat u kunt verwachten, zal dit minder afschrikken. Tegenwoordig is het met een plaatselijke verdoving mogelijk de tandartsbehandelingen pijnloos te laten plaats vinden. Wanneer u opziet tegen de injectie is het zelfs mogelijk met een gel het tandvlees al voor te verdoven.

Spreek met de tandarts een teken af, het opsteken van een hand, om de behandeling te onderbreken. Zo houdt u zelf de regie over de behandeling. Bij erge angst kan uw tandarts ook kalmerende medicijnen voorschrijven. Wanneer u zelf angstig bent is het niet verstandig voor een controle of behandeling samen te komen met uw kinderen. Dit zou uw angst kunnen overbrengen op uw kinderen. Beter is het om gescheiden afspraken te maken.